SlovenskoEnglish
T: 05 783 60 60 POVPRAŠEVANJE

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.


Razširitev dejavnosti Pensiona PatrikNosilec: Patrik Križman s.p.

Partnerji: OŠ Rudolfa Ukoviča, Nogometni klub Plama Podgrad, Prostovoljno gasilsko društvo Podgrad, Krajevna skupnost Hrušica

Občine izvajanja: Ilirska Bistrica

Predvidena vrednost operacije: 139.281,27 €

Znesek sofinanaciranja: 50.000,00 €

Podjetnik Patrik Križman s.p. – Penzion Patrik iz Hrušice pri Podgradu že vrsto let uspešno opravlja z družinskim Penzionom, kjer kot osnovno storitev nudi gostom 7 sob za nočitev z zajtrkom in kava bar, ob objektu pa je postavljeno tudi parkirišče za avtodome in prostori za rekreacijo, vključno z dvema zunanjima teniškima igriščema z razsvetljavo ter igriščem za odbojko na mivki. Penzion leži ob magistralni cesti Trst – Rijeka ter v neposredni bližini obrtne cone Plama, kar zagotavlja celoletno poslovanje.

Ker obstajajo potrebe po dodatnih in celoletnih dejavnostih v sklopu Pensiona Patrik se bo v okviru operacije postavilo in uredilo montažno športno dvorano, ki bo poleg gostov Pensiona namenjena tudi za širše urbano okolje Podgrada in okolice.

Z uspešno realizacijo operacije se bo bistveno dvignila dodana vrednost ponudbe Pensiona Patrik in na ta način oblikovala nova ponudba in storitve. Poleg tega pa bo operacije imela širši javni interes, saj bo nova dodana vrednost urbanemu okolju Podgrada.

Rezultati projekta:

Pension Patrik bo v okviru projekta, poleg športne dvorane in ureditve prostora, v svojo ponudbo vključil 6 novih programov oz. storitev. In sicer: tečaj badmintona, tečaj tenisa, ure odbojke, kondicijske treninge, nogometne treninge ter skupinske vodene vadbe. Izvajanje programov bo zagotavljalo eno novo delovno mesto pri vzdrževanju in vodenju obratovanja dvorane.

V projektu bodo sodelovali še 4 lokalni partnerji, ki bodo dvorano uporabljali za svoje potrebe s sledečimi aktivnostmi; KS Hrušica bo tedensko izvajala treninge tenisa, badmintona in skupinske vodene vadbe, učenci OŠ Rudolfa Ukočiva Podgrad bodo tedensko uporabljali dvorano za igranje odbojke in badmintona, NK Plama bo dvakrat tedensko izvajala treninge nogometa oz. kondicijske treninge. PGD Podgrad bo dvorano uporabljalo za kondicijske treninge in igranje nogometa. Tako bodo partnerji projekta v športni dvorani, v obdobju trajanja projekta, organizirali 100 športnih aktivnosti, v katerih bo vključeno več kot 2200 udeležencev iz lokalnega okolja. Nastalo partnerstvo se bo nadaljevalo tudi po zaključku projekta.

Cilji projekta:

Dolgoročni cilji operacije so naslednji:

  • nadgradnja obstoječega poslovanja gospodarskega subjekta v smeri dodatne turistične in storitvene ponudbe Penziona Patrik;
  • vključenost lokalnih partnerjev in javnih inštitucij v javno zasebno partnerstvo, ki omogoča boljše pogoje in kvalitetnejše življenje na urbanem območju Podgrada;

Operativni cilji operacije pa so:

  • ureditev prostora in postavitev montažne športne dvorane kot dopolnitve dejavnosti Pensiona Patrik;
  • pridobitev novega programa športnega turizma, ki vključuje uporabo vseh storitev penziona;
  • ponudba novih storitev pri uporabi športnega objekta;
  • zaokrožitev celostne ponudbe Penziona Patrik kot turističnega objekta;
  • povezovanje z lokalnimi partnerji pri izvedbi aktivnosti v objektu;
  • promocija operacije in novega programa.